Postin Sähköinen saapumisilmoitus laajenee kirjeisiin

03.01.2005

Kirjeen vastaanottaja voi jatkossa saada tiedon postista noudettavasta kirjeestä tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Kyse on sähköisestä saapumisilmoituksesta, jonka lähettäjäyritys tai -yhteisö voi ottaa käyttöönsä lähettäessään kirjattuja, vakuutettuja, saantitodistus- tai postiennakkokirjeitä.   Vastaava palvelu on ollut paketeissa jo muutaman vuoden ja sitä käyttävät mm. paljon paketteja lähettävät postimyyntiyritykset.

Kirjeiden sähköistä saapumisilmoitusta tarjotaan yrityksille, jotka lähettävät luottamuksellista tietoa kirjeitse. Näitä ovat esimerkiksi pankit, teleoperaattorit ja rahoituslaitokset.

Lähettäjä toimittaa tiedot lähetyksistään sähköisesti Postille, joka puolestaan välittää saapumisilmoituksen vastaanottajalle joko tekstiviestinä, eKirjeenä tai ilmoituksena Postin sähköiseen postilaatikkoon, Netpostiin.

Vaihtoehtoja on kolme erilaista: ennakkoilmoitus, saapumisilmoitus ja/tai muistutusilmoitus noutamattomasta lähetyksestä.

Saapumisilmoituksessa on tiedot lähettäjästä, sekä siitä, milloin lähetys tuodaan kotiin tai yritykseen tai mistä postista se on noudettavissa. Lisäksi viestissä on mukana numerosarja eli lähetystunnus, jota vastaan lähetys luovutetaan postista vastaanottajalle.

Kun saapumisilmoitus tulee tekstiviestinä, vastaanottaja saa tiedon ajasta ja paikasta riippumatta. Viesti myös aktivoi vastaanottajaa noutamaan lähetykset nopeammin ja varmemmin.

Posti lähettää vuosittain jo yli miljoona sähköistä saapumisilmoitusta, joista tekstiviesteinä kulkee lähes puolet. Tekstiviestien määrä kasvaa jatkuvasti ja korvaa hiljalleen paperiset saapumisilmoitukset.

 

LISÄTIETOJA
Business Manager Tommi Sunikka, puh. 020 451 8677